Click to go to home
geluidlichtverhuuragendaapparatuur
spacer spacer

ImageMV in een wereld van velen...

 

Er zijn veel geluidsverhuurbedrijven. In eerste instantie lijken er niet eens veel verschillen te zijn. Je mag er vanuit gaan dat iedereen zijn best doet om tot een optimale presentatie te komen. Als je op de verschillende websites kijkt dan wordt je in ieder geval overweldigd met foto's van schitterende optredens en haast onuitputtelijke lijsten van apparatuur. Op zo'n mooie nevelfoto kun je echter niet zien of de muzikant zichzelf of de andere bandleden wel goed hoorde.

Veel technici richten zich niet of nauwelijks richten op het podium, en alleen maar op de zaal. Al het in de zaal maar goed klinkt, dan zijn ze al lang tevreden. Zo gaat dat bij MV dus niet. Voorop bij een optreden staat de optimale kwaliteit van de band, en dat betekent dat je jezelf en de anderen van de band goed moet kunnen horen. Als iedereen hoort wat hij moet horen dan speelt de band lekker. En als de band lekker speelt, dan krijg je ook al snel een goede zaalbalans. Muzikanten voelen zich lekkerder op het podium, en vooral zekerder. Voor een zanger is er toch niks zo rot als er bovenuit te moeten schreeuwen omdat hij/zij zichzelf niet hoort ?

Naast het leveren van het PA monitorgeluid heeft de technicus nog een andere, even belangrijke rol. Een goed podiumgeluid wil zeggen een goede balans. Niet te hard, en zeker niet te zacht. Niet snerpend, of dof, maar helder en duidelijk. Dat betekent dat de technicus zich dus ook moet bezighouden met de instrumentversterkers van de band zelf. Staat iemand overmatig hard, dan is het belangrijk te komen tot een compromis. MV heeft niet voor niets de toevoeging podiumtechniek. De filosofie is dan ook: Een goed podium levert een goede zaal.

Dat, is podiumtechniek. En dat, is MV.

MV Your Performance, our Care!


 

2006 DV Webpublishing